28 april

a female construction worker carries some studwork on a building site housing development and is assited by a male colleague .

Så kartlägger byggföretag sin klimatpåverkan, del 2

Hur vet du vilka klimatutsläpp som är relevanta att arbeta med? För att lägga tid, kraft och pengar på rätt ställe gäller det att förstå företagets klimatpåverkan. Att kartlägga utsläppen är en viktig del för att kunna prioritera sina insatser. Genom webinarier och coachning berättar vi mer om klimatkartläggning och hur företag identifierar relevanta klimatposter samt demonstrerar ett klimatberäkningsverktyg som Byggföretagen har tagit fram och som nu har förbättrats och kvalitetsgranskats av IVL.

Bygg- och anläggningssektorn står för en femtedel av Sveriges klimatutsläpp. Med ett stort avtryck följer också ett stort ansvar och stor möjlighet att reducera utsläppen. Ett första viktigt steg i att minska ett företags utsläpp är att kartlägga dem. Det bygger förståelse och kunskap, samtidigt som det är ger förutsättningar att identifiera var utsläppen kan minska och sätta effektiva mål.

Under 2021 tog Byggföretagen fram ett egenutvecklat verktyg för att kartlägga ett företags alla klimatutsläpp. Nu har Byggföretagen och IVL uppdaterat och förbättrat verktyget. I samband med uppdateringen bjuder vi under april in till två webinarier på temat. Det första ger en bra grundförståelse hur man tar reda på ett företags klimatpåverkan och den andra är en demonstration av verktyget. Utöver detta finns möjlighet för företag att under maj månad få kostnadsfri coachning i användandet av verktyget.

 

Anmäl dig till webbinariet del 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om webbinariet del 1

Läs mer om Omställningslyftet och möjlighet till coachning