lyftkran

Basta Online AB

Basta är branschens enda oberoende miljöbedömningssystem för bygg- och anläggningsprodukter. Vi ger dig verktygen för att bygga hållbart. Syftet med Basta är att fasa ut ämnen med farliga kemiska egenskaper från bygg- och anläggningsprodukter och bidra till Sveriges nationella miljökvalitetsmål - Giftfri miljö.

I Bastas produktdatabas finner du bygg- och anläggningsprodukter som klarar Bastas krav på kemiskt innehåll. Databasen är gratis och öppen för alla. Bastas databas innehåller BETA-registret, med produkter som uppfyller systemets grundkrav, samt Basta-registret, med produkter som uppfyller systemets högre krav. EU:s lagstiftning Reach är kärnan i Bastas krav på kemiskt innehåll.

IVL Svenska Miljöinstitutet och Sveriges Byggindustrier utvecklar tillsammans det gemensamma bolaget Basta, som är ett icke-vinstdrivet bolag. Med kunskap om branschens behov och en hög kompetens inom miljöområdet byggs ett system baserat på vetenskaplighet.

Läs mer om Basta här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar, hur omfattande eller små de än är. Skriv in dina kontaktuppgifter och välj vilket område du vill veta mer om, så kontaktar vi dig.