1. Startsida
  2. Press
  3. [2017-09-18] Miljöväder nominerat till årets hållbara projekt
Nyhet | 2017-09-18

Miljöväder nominerat till årets hållbara projekt

Det IVL-ledda projektet Miljöväder som samlar in och presenterar luftföroreningar i stadsmiljö med hjälp av uppkopplade sensorer tävlar om priset som Årets hållbara projekt 2017 i CIO Awards. Vinnaren utses den 18 december på CIO Awards-galan på Berns salonger i Stockholm.

– Det är fantastiskt kul att projektet är i final till ett så fint pris. Det är tuff konkurrens och de fyra andra finalisterna har också riktigt bra projekt, säger Fredrik Hallgren, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Internet-of-Things-baserade projektet Miljöväder har utvecklat en kommunikationsplattform med uppkopplade sensorer som skickar realtidsdata över luftföreningar och buller direkt till sajten miljöväder.se. Här visas halter för kvävedioxid, partiklar och buller, samt temperatur och luftfuktighet.

Med aktuell och lättillgänglig data ökar drivkraften att välja bort bilen och hitta cykelvägar bortanför de mest förorenade stråken. Miljöväder syftar även till att öka användandet av IoT inom luftvårdsarbetet i Sverige och internationellt.

Projektet pågick 2015-2017 och fortsätter nu under namnet LoV-IoT med femton partners och finansiering från Vinnova genom IoT Sverige, Energimyndigheten och Formas.

Läs mer om Miljöväder Öppnas i nytt fönster. och mer om CIO Awards Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För mer information kontakta:
Fredrik Hallgren, fredrik.hallgren@ivl.se, tel. 010-788 67 83

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev