1. Startsida
  2. Press
  3. [2017-12-21] Över 1700 har besökt Smart City Sweden
Nyhet | 2017-12-21

Över 1700 har besökt Smart City Sweden

I maj 2017 invigdes den nationella export- och investeringsplattformen Smart City Sweden. Regeringssatsningen som drivs av IVL Svenska Miljöinstitutet har som mål att dubblera spridningen av svenska miljö- och klimatlösningar på tio år. Hittills har Smart City Sweden haft över 1700 nationella och internationella besökare.

– Det har varit ett fantastiskt intresse från första början. Vi har nu haft över 60 delegationer här från mer än 30 länder. De flesta besöksgrupperna har varit på hög nivå med ministrar, ambassadörer, företagsledare eller höga tjänstemän. Vi följer upp alla besök och har redan påbörjat flera internationella samarbeten, säger Marcus Lind, kommunikationsansvarig på Smart City Sweden.

Smart City Sweden fungerar som ett skyltfönster för svenska hållbarhetslösningar gentemot den internationella marknaden. Här presenteras företag och goda exempel från hela landet, där den gemensamma nämnaren är hållbar stadsutveckling.

På regeringens webbplats kan du läsa en intervju med Hanna Eriksson Lagerberg, en av IVL:s medarbetare som arbetar med Smart City Sweden. Läs artikeln här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Smart City Sweden på smartcitysweden.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev